Ambassadeurs

Ambassadeurs

charles-groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) is spreker, voorzitter, schrijver, columnist, televisiemaker en, bovenal, journalist. Het fascineert Groenhuijsen dat wij, die doorlopend blootstaan aan de media, vaak zo weinig van die wereld weten. In zijn nieuwe boek onder de titel ‘Optimisten hebben de hele wereld’ beschrijft Groenhuijsen de immense vooruitgang die we wereldwijd boeken en onze verbazingwekkende onkunde daarover. Speciale aandacht schenkt hij daarbij aan de media die ons niet mee nemen naar de echte wereld, maar telkens weer blijven hangen in rampen, schandalen en uitzonderingen op de regel. En dat terwijl we alleen met onversneden optimisme de problemen te lijf kunnen gaan die er wérkelijk toe doen, van klimaatverandering tot wereldwijde ongelijkheid.

felix-meurders

Felix Meurders

Felix Meurders (1946) is radiojournalist en presentator. Jarenlang was hij hét gezicht van consumentenprogramma Kassa. Hij begon zijn loopbaan als discjockey en presenteerde bekende popprogramma’s als ‘De Nationale Hitparade’ en ‘De Meurders Methode’. Samen met Dolf Jansen presenteert hij elke zaterdag het programma ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2. Volgens Felix Meurders zijn ‘wij journalisten’ veel te veel bezig met ellendig nieuws. In ‘Spijkers’ probeert hij dan ook met een welwillende en optimistische blik het nieuws door te nemen. 

Marianne Lamers - Journalistiek

Laïla Abid

Abid was onder meer journaliste bij BNR-Nieuwsradio en presentator van het misdaadprogramma Opsporing Verzocht. Vervolgens werkte zij op de buitenlandredactie van de NOS en presenteerde van 2008 tot 2011 het NOS Journaal. Zij houdt zich bij Partos (de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking) en World’s Best News bezig met communicatie als middel om beter samen te werken aan een transparante en goede beeldvorming rondom ontwikkelingssamenwerking. Met World’s Best News wil Abid zich sterk maken voor meer ‘constructieve journalistiek‘. Abid: ‘Dat is wat deze wereld nodig heeft. Bij World’s Best News weten ze met de feitelijk informatie die ze hebben het volledige plaatje te schetsen.

vincent-bijlo-2-rechtenvrij-mits-naamsvermelding-jurjen-alkema

Vincent Bijlo

Vincent Bijlo (1965) is cabaretier, columnist, muzikant, levenskunstenaar en wat al niet meer. We zijn trots dat hij vaandeldrager is voor World’s Best News en de #WeekvandeVooruitgang.

img_6130-750x350

Tako Rietveld

Tako Rietveld (1979) was tien jaar lang met veel enthousiasme verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal, nu is Rietveld de eerste Kindercorrespondent in de wereld. Hij was ook degene die de Kindercorrespondent bedacht. Want kinderen, vindt Rietveld, hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken: ‘De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij.’ Hij draagt deze boodschap niet alleen uit in zijn werk, maar schreef er ook een boek over: ‘Kinderen hebben Nieuws.’ Rietveld’s doelstellingen en die van World’s Best News sluiten goed op elkaar aan: allebei willen we de wereld een stukje mooier én positiever maken.

Samie Gaminde Bruers

Samie Gaminde Bruers

Fotomodel, student International business and Languages in Tilburg en Barcelona, vrijwilliger bij sociale ondernemingen in Nederland en de eerste ambassadeur voor World’s Best News. Dit jaar studeert Samie af. Ze staat te popelen om na haar studie het veld in te gaan om te ondernemen en te creëren. Ze droomt van een wereld van kansen en delen, van milieubewustheid en creativiteit.

Peer de Graaf - Zanger en improvisator

Peer de Graaf

De zanger en improvisator Peer de Graaf is animator Meneertje Peertje, docent bij theatercursussen, voorman van het muziekgezelschap Peer de Graafmachine en presentator op talloze festivals en andere culturele manifestaties. In 1988 stond De Graaf in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Hij ontving voor zijn werk in 2003 de Ad Vinkenprijs.