Groot inspirator voor World’s Best News Hans Rosling overleden

88407_800x600

 

Vandaag overleed Hans Rosling, een van de belangrijkste inspiratiebronnen van World’s Best News. Begin 2016 kwam Rosling naar Nederland om samen met Bill Gates World’s Best News te openen. Toen wist hij al dat hij aan alvleesklierkanker leed. Deze ziekte werd hem nu fataal.

De Zweed Rosling was hoogleraar geneeskunde, arts, ontwikkelingswerker, statisticus en, vooral een publiek intellectueel die miljoenen begeesterde met prachtige presentaties over de wereldwijde vooruitgang. In 2005 richtte hij met zijn zoon de ‘Gapminder Foundation‘, een instelling die maar één doel had: de enorme onwetendheid over onze vooruitgang te bestrijden met kennis.

Tijdens zijn wereldwijde optredens vergeleek Rosling de kennis van zijn publiek over bevolkingsgroei, honger of kindersterfte geregeld met die van de chimpansees in de dierentuin. Tot grote hilariteit bleek dat publiek veelal minder te weten dan de chimpansees die er maar een slag naar sloegen.

Lees hier het prachtige interview dat de Volkskrant in 2015 met Rosling maakte. Ook het gesprek dat Arjan Lubach met Rosling had is de moeite waard. En bekijk vooral nog eens zijn (Engels ondertitelde) spraakmakende interview met een Deense televisiejournalist.

 

One comment

  1. Thank you for all Your postiche news and facts