Over ons

World’s Best News inspireert mensen met nieuws over vooruitgang in de wereld. Vooral in ontwikkelingslanden zijn belangrijke stappen vooruit gezet op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid en veiligheid. Onze inzet heeft zin en wij vinden het belangrijk dat iedereen dat weet.

Achter World’s Best News zit een klein team van mensen met een achtergrond in de journalistiek, communicatie en internationale samenwerking. Inmiddels kunnen we rekenen op steun van tientallen vrijwilligers en partners uit het bedrijfsleven, de media en maatschappelijke organisaties. World’s Best News Nederland startte in januari 2016 en maakt deel uit van een bredere Europese World’s Best News beweging. World’s Best News maakt bestuurlijk deel uit van Partos.

Adres:
Arthur van Schendellaan 500 (The Hunger Project)
3511 MH Utrecht

Telefoonnummer:
06-28 58 15 10 (Lisa)

Team

Ralf Bodelier

Ralf Bodelier, journalist/aanjager

Ralf leidt de Nederlandse tak van World’s Best News. Hij hoopt dat veel meer Nederlanders oog krijgen voor de enorme vooruitgang die werd en wordt geboekt in lage inkomenslanden. Ralf is journalist, schrijft boeken en maakte een webdocumentaire over het leven in krottenwijken. Ooit was hij docent aan de Academie voor Journalistiek en leidde de debatorganisatie het ‘Wereldpodium’. Hij promoveerde op de vraag hoe iemand die zich kosmopoliet noemt, zou moeten denken over armoede en onveiligheid.

ralf@worldsbestnews.nl
06 41817372
mariannelamers

Marianne Lamers, journalist

Marianne werkt als journalist bij World’s Best News. Ze schrijft nieuwsberichten en opiniestukken, brengt World’s Best News onder de aandacht van de media, geeft regelmatig presentaties, coördineert onze journalistentrainingen in verantwoordelijke journalistiek en geeft masterclasses wereldburgerschap aan kinderen van IMC basisscholen in heel het land. Marianne begon haar journalistieke carrière bij Het Parool waarna vele binnen- en buitenlandreportages, portretten en achtergrondartikelen volgden voor media als NRC Handelsblad, nrc next, Trouw en de Groene Amsterdammer. Daarnaast bracht zij verschillende fotoboeken uit.

marianne@worldsbestnews.nl
06 2488 7677

Lisa Verhaeghe de Naeyer, manager

Lisa is manager bij World’s Best News. Ze organiseert acties en campagnes zoals bijvoorbeeld de Week van de Vooruitgang in september en onderhoudt de contacten met partners en vrijwilligers. Daarnaast organiseert zij maandelijks met een groep vrijwilligers de Sunday Assembly in zowel Utrecht als Amsterdam. Lisa kan in haar werk bij World’s Best News haar interesse in mensen, de wereld en positiviteit met elkaar combineren.

lisa@worldsbestnews.nl
06 2858 1510

Mirjam Vossen, wetenschappelijk medewerker

Mirjam is mediaonderzoeker en journalist. Ze promoveerde in 2018 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een onderzoek naar de framing van wereldwijde armoede in de Europese media. Zij ondersteunt de World’s Best News met nieuwe academische inzichten.

mirjam@worldsbestnews.nl
06 28646859

Marga van Zundert, wetenschapsjournalist

Marga schrijft vooral over wetenschap. Wat maakt het Ebolavirus zo gevaarlijk? Hoe begon het leven? Hoe werkt een bionische hand? Marga werkt als freelance wetenschapsjournalist voor dagblad Trouw, voor vakbladen in de chemie/levenswetenschappen, voor TU Delft, Tilburg University en Skepter. Maar ze verdiept zich ook graag in de wijde wereld voor OneWorld en World’s Best News en als redacteur/vrijwilliger van het Wereldpodium.

marga@worldsbestnews.nl
013 4687558
Nienke Nuijens

Nienke Nuyens, netwerker

Nienke is voor World’s Best News op zoek naar relevante netwerken en partners om mee samen te werken. Ook organiseert ze acties en campagnes om de vooruitgang die geboekt wordt onder de aandacht te brengen. Naast World’s Best News werkt zij als coördinator voor Wilde Ganzen aan de Change the Game Academy: een wereldwijd platform voor lokale fondswerving en lobby/advocacy. Nienke werkte eerder voor het Nederlands Jeugdinstituut, waar ze projectleider was van het subsidieprogramma SBOS, gericht op mondiaal burgerschap bij jongeren.

nienke@worldsbestnews.nl
06 4522 1338
annemarie-van-ravesteyn

Annemarie van Ravesteyn, office manager

Annemarie van Ravesteyn is de office manager van World’s Best News. Ze regelt afspraken en zorgt dat onze contacten met de buitenwereld op rolletjes lopen. Annemarie is ook office manager voor The Hunger Project. Ze heeft een muzikaal verleden als pianobegeleider van ballet- en gymnastieklessen, operettes en musicals.

annemarie@worldsbestnews.nl
030-2335340

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren