Over ons

World’s Best News Nederland

World’s Best News inspireert mensen met nieuws over vooruitgang in de wereld. Vooral in ontwikkelingslanden zijn belangrijke stappen vooruit gezet op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid en veiligheid. Onze inzet heeft zin en wij vinden het belangrijk dat iedereen dat weet.

Achter World’s Best News zit een klein team van mensen met een achtergrond in de journalistiek, communicatie en internationale samenwerking. Inmiddels kunnen we rekenen op steun van tientallen vrijwilligers en partners uit het bedrijfsleven, de media en maatschappelijke organisaties.

World’s Best News Nederland startte in januari 2016 en maakt deel uit van een bredere Europese World’s Best News beweging. Voorlopig hoogtepunt was de World’s Best News Day 2016 in Amsterdam, Leeuwarden, Tilburg en Den Bosch. In september 2017 organiseren we een World’s Best News week in heel Nederland.

Kernteam

Ralf Bodelier

Ralf Bodelier, journalist/aanjager

Ralf leidt de Nederlandse tak van World’s Best News. Hij hoopt dat veel meer Nederlanders oog krijgen voor de enorme vooruitgang die werd en wordt geboekt in lage inkomenslanden. Ralf is journalist, schrijft boeken en maakte een webdocumentaire over het leven in krottenwijken. Ooit was hij docent aan de Academie voor Journalistiek en leidde de debatorganisatie het ‘Wereldpodium’. Hij promoveerde op de vraag hoe iemand die zich kosmopoliet noemt, zou moeten denken over armoede en onveiligheid.

Ralf@worldsbestnews.nl
06 4181 7372
Nienke Nuijens

Nienke Nuyens, netwerker

Nienke gaat voor World’s Best News op zoek naar relevante netwerken en partners om mee samen te werken. Ook organiseert ze acties en campagnes om de vooruitgang die geboekt wordt met de Sustainable Development Goals onder de aandacht te brengen. Nienke werkte eerder voor het Nederlands Jeugdinstituut, waar ze projectleider was van het subsidieprogramma SBOS, gericht op mondiaal burgerschap bij jongeren. Ook leidde ze projecten om Content WBN gemeenten te ondersteunen bij de transformatie van het jeugdstelsel. Daarvoor werkte ze als campagnecoördinator bij Stichting Wemos.

Nienke@worldsbestnews.nl
06 4522 1338
Nienke Nuijens

Mirjam Vossen, wetenschappelijk medewerker

Mirjam is promovenda in Nijmegen en Leuven. Zij onderzoekt de rol van de media op onze perceptie van armoede en ontwikkeling. Zij ondersteunt de World’s Best News met nieuwe academische inzichten.

Mirjam@worldsbestnews.nl
06 28646859
Marianne Lamers - Journalistiek

Marianne Lamers, journalist

Marianne werkt als journalist bij World’s Best News. Ze schrijft nieuwsberichten en brengt World’s Best News onder de aandacht van de media. Marianne begon haar journalistieke carrière bij Het Parool waarna vele binnen- en buitenlandreportages, portretten en achtergrondartikelen volgden voor media als NRC Handelsblad, nrc next, Trouw en de Groene Amsterdammer. Daarnaast bracht zij verschillende fotoboeken uit.

marianne@worldsbestnews.nl
06 2488 7607
annemarie-van-ravesteyn

Annemarie van Ravesteyn, office manager

Annemarie van Ravesteyn is de office manager van World’s Best News. Ze regelt afspraken en zorgt dat onze contacten met de buitenwereld op rolletjes lopen. Annemarie is ook office manager voor The Hunger Project. Ze heeft een muzikaal verleden als pianobegeleider van ballet- en gymnastieklessen, operettes en musicals.

Annemarie@worldsbestnews.nl
030-2335340

Buitendienst

Pieter Willemsen

Pieter Willemsen, journalist

Pieter brengt World’s Best News onder de aandacht van de media. Ook via de sociale media verspreidt hij het beste nieuws van de wereld. In 2005 begon Pieter als journalist bij Radio 1. Inmiddels werkte hij voor bijna alle publieke omroepen alsmede voor BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij voor het TV-programma ‘Knevel en Van den Brink’ en schrijft hij voor lokale pers. Nog steeds werkt Pieter voor opdrachtgevers in Hilversum. Hij is ook actief voor The Hunger Project.

 Pieter@Worldsbestnews.nl
06 1431 8157
Tricia-Bots (1)

Tricia Bots

Tricia is cultuurhistorica en was jarenlang docent aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Zij herkende als een van de eersten in de opleidingen journalistiek de onbegrensde mogelijkheden van cyberspace. Ze werkt voor World’s Best News mee aan het opzetten van journalistieke trainingen. Ook is Tricia betrokken bij het werven en trainen van vrijwilligers.

Tricia@Worldsbestnews.nl
06 24558722

Saskia Bodelier, organisator

Saskia is cultureel organisator en nauw betrokken bij tal van sociale initiatieven in Brabant. Ze coördineerde de eerste World’s Best News Day op 21 mei 2016. Saskia werft en ontfermt zich over de vrijwilligers van World’s Best News.

 

 Saskia@worldsbestnews.nl
06 146 35213
Bitrgit Deuss - Communicatie

Birgit Deuss, communicatie

Birgit verzorgt voor World’s Best News de (online) communicatie. In het verleden heeft ze o.a. in het bedrijfsleven maar ook voor Cordaid, Hivos/Making all Voices Count en de Goede Doelen Loterijen gewerkt als communicatieadviseur. Ze heeft buitengewone belangstelling voor het Afrikaanse continent. Momenteel werkt ze naast World’s Best News ook bij Wilde Ganzen.

Birgit@worldsbestnews.nl
06 1148 5888

Ambassadeur

Samie Gaminde Bruers

Samie Gaminde Bruers

Fotomodel, student International business and Languages in Tilburg en Barcelona, vrijwilliger bij sociale ondernemingen in Nederland en de eerste ambassadeur voor World’s Best News. Dit jaar studeert Samie af. Ze staat te popelen om na haar studie het veld in te gaan om te ondernemen en te creëren. Ze droomt van een wereld van kansen en delen, van milieubewustheid en creativiteit.

Peer de Graaf - Zanger en improvisator

Peer de Graaf

De zanger en improvisator Peer de Graaf is animator Meneertje Peertje, docent bij theatercursussen, voorman van het muziekgezelschap Peer de Graafmachine en presentator op talloze festivals en andere culturele manifestaties. In 1988 stond De Graaf in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Hij ontving voor zijn werk in 2003 de Ad Vinkenprijs. 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spring naar de toolbar