Over ons

World’s Best News Nederland

World’s Best News inspireert mensen met nieuws over vooruitgang in de wereld. Vooral in ontwikkelingslanden zijn belangrijke stappen vooruit gezet op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid en veiligheid. Onze inzet heeft zin en wij vinden het belangrijk dat iedereen dat weet.

Achter World’s Best News zit een klein team van mensen met een achtergrond in de journalistiek, communicatie en internationale samenwerking. Inmiddels kunnen we rekenen op steun van tientallen vrijwilligers en partners uit het bedrijfsleven, de media en maatschappelijke organisaties.

World’s Best News Nederland startte in januari 2016 en is bestuurlijk onderdeel van Partos. Het maakt deel uit van een bredere Europese World’s Best News beweging. Enkele hoogtepunten waren onze aanwezigheid op de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei 2017 en de landelijke Week van de Vooruitgang in september 2017.

Team

Ralf Bodelier

Ralf Bodelier, journalist/aanjager

Ralf leidt de Nederlandse tak van World’s Best News. Hij hoopt dat veel meer Nederlanders oog krijgen voor de enorme vooruitgang die werd en wordt geboekt in lage inkomenslanden. Ralf is journalist, schrijft boeken en maakte een webdocumentaire over het leven in krottenwijken. Ooit was hij docent aan de Academie voor Journalistiek en leidde de debatorganisatie het ‘Wereldpodium’. Hij promoveerde op de vraag hoe iemand die zich kosmopoliet noemt, zou moeten denken over armoede en onveiligheid.

ralf@worldsbestnews.nl
06 41817372
mariannelamers

Marianne Lamers, journalist

Marianne werkt als journalist bij World’s Best News. Ze schrijft nieuwsberichten en brengt World’s Best News onder de aandacht van de media. Marianne begon haar journalistieke carrière bij Het Parool waarna vele binnen- en buitenlandreportages, portretten en achtergrondartikelen volgden voor media als NRC Handelsblad, nrc next, Trouw en de Groene Amsterdammer. Daarnaast bracht zij verschillende fotoboeken uit.

marianne@worldsbestnews.nl
06 2488 7607
Marianne Lamers - Journalistiek

Lisa Verhaeghe de Naeyer, manager 

Lisa is manager bij World’s Best News. Ze organiseert acties en campagnes zoals bijvoorbeeld de Week van de Vooruitgang in september en onderhoudt de contacten met partners en vrijwilligers. Daarnaast organiseert zij maandelijks met een groep vrijwilligers de Sunday Assembly in zowel Utrecht als Amsterdam. Lisa kan in haar werk bij World’s Best News haar interesse in mensen, de wereld en positiviteit met elkaar combineren.

lisa@worldsbestnews.nl
06 2858 1510
dsc07515-3-1

Elizabeth Schuringa, manager

Elizabeth organiseert acties en campagnes onderhoudt de contacten met partners en vrijwilligers. Daarnaast is zij bestuurslid van stichting Cultuurbord die op een breed vlak culturele initiatieven ondersteunt. In het verleden was zij onder meer werkzaam  bij Stichting OORD, een organisatie die culturele buitenfestivals organiseert.

elizabeth@worldsbestnews.nl
06 1868 5042
Mirjam Vossen

Mirjam Vossen, wetenschappelijk medewerker

Mirjam is promovenda in Nijmegen en Leuven. Zij onderzoekt de rol van de media op onze perceptie van armoede en ontwikkeling. Zij ondersteunt de World’s Best News met nieuwe academische inzichten.

mirjam@worldsbestnews.nl
06 28646859

Nienke Nuijens

Nienke Nuyens, netwerker

Nienke is voor World’s Best News op zoek naar relevante netwerken en partners om mee samen te werken. Ook organiseert ze acties en campagnes om de vooruitgang die geboekt wordt onder de aandacht te brengen. Naast World’s Best News werkt zij als coördinator voor Wilde Ganzen aan de Change the Game Academy: een wereldwijd platform voor lokale fondswerving en lobby/advocacy. Nienke werkte eerder voor het Nederlands Jeugdinstituut, waar ze projectleider was van het subsidieprogramma SBOS, gericht op mondiaal burgerschap bij jongeren.

nienke@worldsbestnews.nl
06 4522 1338
annemarie-van-ravesteyn

Annemarie van Ravesteyn, office manager

Annemarie van Ravesteyn is de office manager van World’s Best News. Ze regelt afspraken en zorgt dat onze contacten met de buitenwereld op rolletjes lopen. Annemarie is ook office manager voor The Hunger Project. Ze heeft een muzikaal verleden als pianobegeleider van ballet- en gymnastieklessen, operettes en musicals.

annemarie@worldsbestnews.nl
030-2335340

 

Ambassadeurs

charles-groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) is spreker, voorzitter, schrijver, columnist, televisiemaker en, bovenal, journalist. Het fascineert Groenhuijsen dat wij, die doorlopend blootstaan aan de media, vaak zo weinig van die wereld weten. In zijn nieuwe boek onder de titel ‘Optimisten hebben de hele wereld’ beschrijft Groenhuijsen de immense vooruitgang die we wereldwijd boeken en onze verbazingwekkende onkunde daarover. Speciale aandacht schenkt hij daarbij aan de media die ons niet mee nemen naar de echte wereld, maar telkens weer blijven hangen in rampen, schandalen en uitzonderingen op de regel. En dat terwijl we alleen met onversneden optimisme de problemen te lijf kunnen gaan die er wérkelijk toe doen, van klimaatverandering tot wereldwijde ongelijkheid.

felix-meurders

Felix Meurders

Felix Meurders (1946) is radiojournalist en presentator. Jarenlang was hij hét gezicht van consumentenprogramma Kassa. Hij begon zijn loopbaan als discjockey en presenteerde bekende popprogramma’s als ‘De Nationale Hitparade’ en ‘De Meurders Methode’. Samen met Dolf Jansen presenteert hij elke zaterdag het programma ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2. Volgens Felix Meurders zijn ‘wij journalisten’ veel te veel bezig met ellendig nieuws. In ‘Spijkers’ probeert hij dan ook met een welwillende en optimistische blik het nieuws door te nemen. 

Marianne Lamers - Journalistiek

Laïla Abid

Abid was onder meer journaliste bij BNR-Nieuwsradio en presentator van het misdaadprogramma Opsporing Verzocht. Vervolgens werkte zij op de buitenlandredactie van de NOS en presenteerde van 2008 tot 2011 het NOS Journaal. Zij houdt zich bij Partos (de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking) en World’s Best News bezig met communicatie als middel om beter samen te werken aan een transparante en goede beeldvorming rondom ontwikkelingssamenwerking. Met World’s Best News wil Abid zich sterk maken voor meer ‘constructieve journalistiek‘. Abid: ‘Dat is wat deze wereld nodig heeft. Bij World’s Best News weten ze met de feitelijk informatie die ze hebben het volledige plaatje te schetsen.

vincent-bijlo-2-rechtenvrij-mits-naamsvermelding-jurjen-alkema

Vincent Bijlo

Vincent Bijlo (1965) is cabaretier, columnist, muzikant, levenskunstenaar en wat al niet meer. We zijn trots dat hij vaandeldrager is voor World’s Best News en de #WeekvandeVooruitgang.

img_6130-750x350

Tako Rietveld

Tako Rietveld (1979) was tien jaar lang met veel enthousiasme verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal, nu is Rietveld de eerste Kindercorrespondent in de wereld. Hij was ook degene die de Kindercorrespondent bedacht. Want kinderen, vindt Rietveld, hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken: ‘De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij.’ Hij draagt deze boodschap niet alleen uit in zijn werk, maar schreef er ook een boek over: ‘Kinderen hebben Nieuws.’ Rietveld’s doelstellingen en die van World’s Best News sluiten goed op elkaar aan: allebei willen we de wereld een stukje mooier én positiever maken.

Samie Gaminde Bruers

Samie Gaminde Bruers

Fotomodel, student International business and Languages in Tilburg en Barcelona, vrijwilliger bij sociale ondernemingen in Nederland en de eerste ambassadeur voor World’s Best News. Dit jaar studeert Samie af. Ze staat te popelen om na haar studie het veld in te gaan om te ondernemen en te creëren. Ze droomt van een wereld van kansen en delen, van milieubewustheid en creativiteit.

Peer de Graaf - Zanger en improvisator

Peer de Graaf

De zanger en improvisator Peer de Graaf is animator Meneertje Peertje, docent bij theatercursussen, voorman van het muziekgezelschap Peer de Graafmachine en presentator op talloze festivals en andere culturele manifestaties. In 1988 stond De Graaf in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Hij ontving voor zijn werk in 2003 de Ad Vinkenprijs. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spring naar de toolbar