World’s Best News Dag 2016

Worlds Best News dag in Amsterdam, Leeuwarden, Den Bosch & Tilburg – 21 mei 2016.

Zaterdag 21 mei, maakten vier Nederlandse steden kennis met World’s Best News. In Amsterdam, Tilburg, Leeuwarden en Den Bosch deelden honderd vrijwilligers 12 duizend World’s Best News krantjes uit. De publieke radiozenders gaven zes keer aandacht aan het evenement, Radio SublimeFM zond speciaal World’s Best News uit, en Trouw, het Parool en zeven regionale dagbladen namen de dag mee in hun krantenpagina’s.

Deze eerste WBNDag is nog maar het begin. In 2017 wordt de dag in heel Nederland gevierd. En dat is nodig. Want uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlanders geen idee hebben welke vooruitgang in Afrika, Azië en Zuid-Amerika wordt geboekt.  Wereldwijd nemen honger, armoede en analfabetisme af. Oorlog en criminaliteit eisen beduidend minder slachtoffers dan 25 jaar geleden. Ook het aantal doden door aids, malaria en tbc daalt fors. Maar in het nieuws zul je deze goede berichten weinig zien.

Op 21 mei 2016 startte World’s Best News met daar verandering in te brengen. Breakdancers en zangers trakteerden het publiek, de speciale World’s Best News krant werd in dank aanvaard. Burgemeesters Eberhard van der Laan en Ferd Crone (Amsterdam en Leeuwarden) namen de eerste exemplaren in ontvangst en minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders beloofde volgend jaar mee te gaan flyeren.

Wil je je in 2017 ook inzetten op de World’s Best News Day? Mail dan Saskia op saskia@worldsbestnews.nl.

Van der Laan ontvangt 1e krant

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan nam aan de vooravond van World’s Best News Day het eerste exemplaar van onze krant ...