Sprekers

Zoekt u een bevlogen spreker voor een evenement, een conferentie of een informatie-avond die u organiseert? World’s Best News heeft een aantal ervaren sprekers die graag een lezing bij u komen verzorgen. Aan de hand van inspirerende verhalen laten zij zien dat er op vele fronten vooruitgang is in de wereld.

Wilt u meer weten over het boeken van een spreker of over de mogelijkheden hiervan?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@worldsbestnews.nl

ralf-bodelier

Ralf Bodelier

Ralf leidt de Nederlandse tak van World’s Best News. Hij hoopt dat Nederlanders meer oog krijgen voor de enorme vooruitgang die wordt geboekt, vooral in lage inkomenslanden. Ralf is journalist, schrijft boeken en maakte een webdocumentaire over het leven in krottenwijken. Ooit was hij docent aan de Academie voor Journalistiek en leidde hij de debatorganisatie het ‘Wereldpodium’. Hij promoveerde op de vraag hoe we als kosmopoliet zouden moeten denken over armoede en onveiligheid.

marianne-lamers

Marianne Lamers

Marianne studeerde culturele antropologie en is al meer dan tien jaar freelance journalist. Ze begon haar journalistieke carrière bij Het Parool en schreef binnen- en buitenlandreportages, portretten en achtergrondartikelen voor NRC Handelsblad, NRC Next, Trouw en de Groene Amsterdammer. Daarnaast bracht zij verschillende fotoboeken uit. Sinds 2016 is Marianne redacteur van World’s Best News. Ze schrijft nieuwsberichten en opiniestukken en brengt World’s Best News onder de aandacht van de media.

ole-klabou-2

Ole Klabou

Ole is advocaat en antiquair en heeft een dochter en twee zoons. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en werkte voor een groot advocatenkantoor in Haarlem. Momenteel heeft hij een eigen kantoor in Friesland en Amsterdam. Naast zijn fulltime job studeert hij momenteel Psychologie. Ole voelt zich sterk verbonden met ‘De Wereld’. Hij gelooft in een verbondenheid tussen mens, dier en natuur en probeert daarin zijn verantwoordelijkheid te nemen. Ole noemt zich optimist noch pessimist, maar is altijd hoopvol. Hoop stimuleert tot handelen en tot het geloof dat het handelen zin heeft en positief bijdraagt.

jeroen-weenink

Jeroen Weenink

Jeroen Weenink is geboren en getogen in Twente en woont sinds 18 jaar in Eindhoven. Hij is technisch ingenieur en personal coach bij chipmachinefabrikant ASML. In zijn lezing stelt Jeroen de vraag of de wereld er vrediger op is geworden – en hij spiegelt dat vervolgens aan wat veel mensen denken. De drive van Jeroen is om het positieve nieuws in de wereld een groter podium te geven. Hij ziet World’s Best News als waardevolle kritische tegenhanger van het negatieve nieuws.

ronald-smalerburg-1-0

Ronald Smallenburg

Ronald Smallenburg is een Amsterdamse ondernemer met een academische achtergrond. Hij studeerde in 1987 af in de politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met onder andere Italiaans, Russisch, Ruslandkunde en economie als bijvakken. Ronald werkt als zelfstandig interim- en projectmanager met veel kennis van en ervaring in de communicatie en fondsenwerving. Hij woont samen met Annemarie Lourens en heeft twee dochters en twee zoons. Naast het ondernemerschap is hij politiek-maatschappelijk zeer geëngageerd en optimistisch, reden waarom hij sinds mei 2017 betrokken is bij World’s Best News.

 

 

Interessant, eyeopener, inspirerend ‘Veel mensen vonden het een goed verhaal en willen er concreet iets mee doen.

Gert-Jaap Hoekman- NU.NL 

‘Je hebt de studenten weer aan het denken gezet en velen gaven aan thuis of met hun vriendenkring in discussie te zijn gegaan. Voldoende stof tot nadenken en om in de klas mee aan de slag te gaan!”

Lea van Litsenborgh – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

“Vastenactie heeft al meermaals samengewerkt met WBN en heeft de organisatie leren kennen als een informerende, inspirerende partij die nieuws naar een hoger niveau weet te tillen. Het in context plaatsen van actualiteiten helpt om de beeldvorming ten goede te beïnvloeden en zo mensen een completer plaatje aan te bieden ten opzichte van de mainstream media.” 

Johan Compier – Campagneleider Vastenactie

 

 

Spring naar de toolbar