Al bereikt!

Media berichten over de uitzondering en niet over de regel.
Wie de media volgt, krijgt een sterk vertekend beeld van de werkelijkheid.
Wat je niet snel in de krant zult lezen zijn de positieve cijfers.

Lees hier wat we allemaal al bereikt hebben op het gebied van honger & armoede, onderwijs, gezondheid, vrede&veiligheid, natuur & milieu

Wat we niet weten…

 • In Nederland vroeg World’s Best News vroeg in februari 2016 aan bureau Motivaction om te onderzoeken hoe Nederlanders denken over armoede, gezondheid en veiligheid in ontwikkelingslanden.
  De resultaten: 24 procent van de Nederlanders wist dat mensen in ontwikkelingslanden de afgelopen tien jaar gezonder werden.
  18 procent wist dat mensen er minder arm werden en 6 procent van alle Nederlanders wist dat het leven in ontwikkelingslanden vandaag een stuk veiliger is.
  Gemiddeld hebben acht op de tien Nederlanders dus geen idee van de vooruitgang in het armste deel van de wereld.
 • Wereldwijd is het al niet anders. Uit onderzoek van de Ierse ontwikkelingsorganisatie Dorchas blijkt dat meer dan de helft van alle Ieren denkt dat mensen in Afrika er vandaag niet beter voorstaan dan twintig jaar geleden.
  Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat 67 procent van alle Amerikanen meent dat mensen in arme landen de afgelopen 30 jaar alleen maar armer zijn geworden. En dat terwijl armoede in die dertig jaar daalde van twee miljard naar 700 miljoen.
  ‘Wereldwijde armoede neemt af, maar vrijwel niemand gelooft dat’ schrijven de onderzoekers.\

langerleven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spring naar de toolbar