Al bereikt!

Wie de media volgt, krijgt een sterk vertekend beeld van de werkelijkheid. Wat je niet snel in de krant zult lezen zijn de positieve cijfers. Lees hier wat we wereldwijd bereikt hebben op het gebied van armoede, voedsel & water, onderwijs, gezondheid, vrede & rechten, natuur & milieu.

Armoede

Voedsel & Water

Gezondheid

Onderwijs

Natuur & Milieu

Vrede & Rechten

Wat we niet weten…

In Nederland…

World’s Best News vroeg in september 2018 aan Motivaction om te onderzoeken hoe Nederlanders denken over armoede, gezondheid en veiligheid in ontwikkelingslanden.

Slechts 24% van de Nederlanders wist dat mensen in ontwikkelingslanden de afgelopen tien jaar gezonder werden. Slechts 18% wist dat mensen er minder arm werden en maar 6% van alle Nederlanders wist dat het leven in ontwikkelingslanden vandaag een stuk veiliger is. Gemiddeld heeft 80% (!) van de Nederlanders geen idee van vooruitgang in het armste deel van de wereld.

Wereldwijd…

Uit onderzoek van de Ierse ontwikkelingsorganisatie Dorchas (pdf) blijkt dat meer dan de helft van alle Ieren denkt dat mensen in Afrika er vandaag niet beter voorstaan dan twintig jaar geleden.

Onderzoek in de VS laat zien dat 67% van de Amerikanen meent dat mensen in arme landen de afgelopen 30 jaar alleen maar armer zijn geworden. En dat terwijl armoede in die dertig jaar daalde van 2 miljard naar 700 miljoen.
‘Wereldwijde armoede neemt af, maar vrijwel niemand gelooft dat’, schrijven de onderzoekers.