Van World’s Best News naar World in Progress

Redactie World’s Best News. Van links naar rechts: Evelien Rothuizen (stagiaire), Marga van Zundert, Mirjam Vossen, Ralf Bodelier en Marianne Lamers. Op de foto ontbreken Lisa Verhaeghe de Naeyer en Annemarie van Ravesteyn.

Op 1 januari 2016 begon de World’s Best News campagne. En van meet af aan waren we succesvol. We schreven honderden opiniestukken, deden talloze optredens in het land, waren op radio en tv en verstuurden regelmatig een nieuwsbrief. Onze boodschappen verschenen op de schermen van de NS en op die van de Bevrijdingsfestivals op 5 mei. We hielden presentaties op veel grote mediaredacties in het land en trainden journalisten en communicatiemedewerkers in ‘verantwoordelijke’ journalistiek en communicatie.

Met deze campagne bereikten we alleen al in het voorjaar van 2018 rond de vijf miljoen mensen. Uit onderzoek van World’s Best News samen met Motivaction (zomer 2018) blijkt dat Nederlanders positiever zijn gaan denken over vooruitgang in ontwikkelingslanden. En dát was precies het doel dat World’s Best News wilde bereiken. Want alleen wanneer Nederlanders zien dat hun inzet voor een betere wereld succesvol is, blijven zij overeind komen en zich inzetten voor mensen die het minder getroffen hebben.

En nu, voorjaar 2019, laten we World’s Best News opgaan in een groter project. Met dezelfde redactie werken we aan World in Progress, een kenniscentrum over de vooruitgang. Binnen enkele jaren hopen we in Nederland toonaangevend te zijn in kennis over vooruitgang binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDG’s) en in het verspreiden van deze kennis onder een groot publiek.

Anders dan WBN zal WiP óók gaan berichten over stokkende of afnemende vooruitgang. Bovendien zal World in Progress zelf onderzoek gaan doen naar communicatie rondom de SDG’s. De naam World’s Best News zal overigens niet verdwijnen. Die blijven we hanteren voor publiekscampagnes binnen het nieuwe World in Progress.

Terug naar de vorige pagina